Sand IF Skøytegruppe 

Hovedsponsorer

2014 /2015

mobildata/

eidsiva

Eurospar

Øvrige sponsorer

Rolv Snare AS

Styret 2014/2015

 

 

 

 

 

 

 

sand if logo
 

Sist oppdatert       19.12.2014 09:45

 
Landsmesterskapet 2015
 
 
 
Personlige rek. Klubbrek. Kretsrekorder Sand Statistikk Kjøp og Salg Egne løpere
Klubbløp 2014  Løp 14/15     Odalsskøyta 13   22   Bilder Funksjonærer

             Hit Counter

Tur til Inzell i høstferien 2015
Inzell Høsten 2015 har skøytegruppa på Sand planlagt tur til Inzell. Vi har reservert rom på Chiemgau-Appartements fra 02.10 (fredag) til 10.10 (lørdag) (høstferien). Så langt har vi rom for 4-5 personer for 79 euro pr natt pr rom og rom for 3-4 personer for 69 euro pr natt pr rom. Rett etter jul får vi også pris for den minste leilighet, hvis noen ønsker det alternativet. Nytt av året er at hver enkelt ordner flyreise selv. Det er enklest med fly til Salzburg og drosje derfra til Inzell. Alle "nye og gamle Inzell-farere" er velkommen til å være med på en fantastisk uke i idylliske Inzell. For spørsmål om turen, ta kontakt med Tore Fløiten, 970 37483 eller mail torefl@live.no.
Robin Nicolai og Thea til NM allround
Norges Skøyteforbund har tatt ut løperne som kommende helg skal gå under NM allround i Arendal. Fra Sand IF er både Robin Nicolai Gruben og Thea Fløiten tatt ut til å gå mesterskapet. Vi ønsker våre løpere lykke til med mesterskapet. Her kan dere se hvem som er tatt ut.
232 personlige rekorder under Odalsskøyta
Det ble satt hele 232 personlige rekorder totalt under Odalsskøyta 2014. Mange av våre egne løpere viste også meget god form under vårt eget stevne i Vikingskipet. Det ble satt tre klubbrekorder under stevnet. Gina Engebråten (2) og Ida Sanderud sto for de prestasjonene. Selv om løperne gjorde en kjempeinnsats, var også innsatsen til funksjonærene helt fenomenal. Vi vil med dette rette en kjempestor TAKK til alle som var med å hjalp til under Odalsskøyta. Dere er uunnværlige. TUSEN TAKK!!!    Her er resultatene.
Robin Nicolai og Thea får besøk i skipet
Robin Nicolai og Thea går World Cup kvalifisering i helga. Arrangøren har i samråd med skøyteforbundet gitt klarsignal til at Hedmarksløpere fra klasse 12 år og oppover, skal få gå 500 og 1000 meter på lørdag. Syv Sand løpere er blant disse. Gina Engebråten, Cecilie Bakken, Hallgeir Engebråten, Peder Sjøen, Håkon Sæther, Henrik Andreassen og Tobias Fløiten. Vi ønsker alle lykke til!
Kveldsløp nummer to
Mandag 24. november ble årets andre kveldsløp arrangert i Vikingskipet. Sand IF stilte med en stor tropp på stevnet. Løperne viste at formen er på plass. Mange flotte personlige rekorder ble satt i løpet av de to timene stevnet varte. Her er resultatene.
Gode prestasjoner i Bjugn og på Jevnaker
Sarah Marie Sanderud vant sin klasse under lørdagens Krystallcup på Jevnaker. I Bjugn viste våre tre løpere god form. Robin Nicolai Gruben sikret seg meget viktige NC cup poeng på alle fire distansene. Han vant alle distanser og er klar for ny innsats kommende helg under WC uttaksløpet. På samme løp stiller Thea Fløiten. Hun viste at formen fortsatt er god under helgas stevne i Bjugn. Ida Sanderud gjennomførte fire gode løp, og viste at formen er i anmarsj foran viktige oppgaver senere i sesongen. Resultater Bjugn         Resultater Krystallcupen
Thea og Robin Nicolai tatt ut til  World Cup uttaksløp
Thea Fløiten og Robin Nicolai Gruben har startet årets sesong meget bra. Så bra at begge er tatt ut til å delta i World Cup uttaket i Vikingskipet 29. og 30. november. Thea går 1500 og 3000, mens Robin Nicolai går 1500 og 5000 meter.
Tre klasseseire på Geithus
Sand IFs løpere sikret seg tre klasseseire da Geithus arrangerte Spinnoløpet forrige helg. Tobias Fløiten vant klasse gutter 12 år, Thea Fløiten vant klasse kvinner junior A og Robin Nicolai Gruben vant klasse menn senior. 12 årsklassen for gutter ble dominert av Sand. Det var kun Kasper Tveter fra IF Fram som splittet våre fire løpere, Tobias Fløiten, Henrik Andreassen, Håkon Sæther og Peder Sjøen. Til tross for regn og surt vær, satte Sigurd Sæther ny personlig rekord på 1000 meter under stevnet på Geithus. Her er resultatene.
ASK-cupen er AVLYST
ASK-cupen er dessverre avlyst. Stevnet er avlyst pga. problemer med kjøleanlegget på Valle Hovin kombinert med dårlige værutsikter. Junior C-løpere som skulle gå uttaksløp til landskamp får muligheten til å gjøre dette på Hamar lørdag 15. november. Disse løperne skal bare gå lørdag og med følgende distanser: 500m/1500m for jenter og 500m/3000m for gutter. For påmelding og mer info, følg med på nettsidene til NSF.
4 nye klubbrekorder og mange personlige rekorder
I årets første stevne, ble det satt hele 4 nye klubbrekorder. Sarah Marie Sanderud, Gina Engebråten og Tobias Fløiten (2) senket de gamle rekordene i Vikingskipet. I tillegg til dette ble det satt en rekke personlige rekorder. Uten forkleinelse for noen, må vi nevne Håkon Sæter. Håkon senket sin personlige rekord på 500 meter med over to sekunder og med over åtte sekunder på 1000 meter. Aller hyggeligst er det å registrere at alle løperne har hatt en positiv utvikling. Vi gleder oss til fortsettelsen. Her er resultatene fra kveldsløp nummer 1.
Krets- og klubbrekorder i årets første stevne
At sesongen kommer til å bli spennende, fikk vi en bekreftelse på under forrige helgs Norges Cup. Allerede i årets første løp, fikk vi to nye kretsrekorder. Thea Fløiten satte klubb- og kretsrekord på både 1500 og 3000 meter i jenter 18 år. Robin Nicolai Gruben og Hallgeir Engebråten satte personlige rekorder på 1500 meter. Ida Sanderud viste gode takter på alle tre distansene hun gikk i helgen som var. Når man tar med at Thea og Robin Nicolai var rett bak løperne som ble tatt ut til World Cup kvalifisering, kan man med trygghet si at sesongåpningen for våre løpere var meget vellykket. Se alle resultatene her.
Trening for rekrutter på onsdager
Det er bestemt at treningene for rekrutter (4. klasse og yngre), vil bli flyttet til onsdager framover. Treningen vil vare i en time, og vi skal benytte oss av de mulighetene som Prestberget gir oss. Treningen starter klokka 1800. Vi ønsker alle hjertelig velkommen.
Treningssamlinger i høstferien
bjugn_okt14
På bildet over kan du se skøytegjengen i Bjugn sammen med trenerne Emil Mellem, Benny Nyborg, Øyvind Grinden og Ole-Christian Løkker Granli
Skøytesesongen nærmer seg med stormskritt. Løperne forbereder seg meget godt. Hallgeir Engebråten og Marcus Bakkeli Sand er med kretslaget på treningssamling i Inzell denne uka. Ida Sanderud, Thea Fløiten og Robin Nicolai Gruben er også i Inzell sammen med regionslaget.De andre løperne fra Sand IF reiser til Bjugn og har samling på is fra torsdag til søndag. Etter rapportene å dømme koser gjengen fra Sand seg. De bor på Bakkan Wahl, et fantastisk overnattingsted i Bjugn. De har også blitt møtt med åpne armer av folk i Fosenhallen. Her storkoser løperne seg og får benyttet istiden på en utmerket måte. Med en treningsleir, følger også mye sosialt samvær for både løpere og trenere og ikke minst foreldre.
Vil du bli funksjonær?
Sand IFs skøytegruppe arrangerer alle typer skøyteløp. Våre funksjonærer er med på alt fra VM i Vikingskipet til klubbløp på Prestberget. For å bli funksjonær, trenger du overhodet ingen forkunnskaper. Ved å melde deg på funksjonærkurs (3-4 timer en kveld), kan du bli autorisert på et skøytestevne senere. Da har du forutsetningene for å være funksjonær på større stevner. Årets funksjonærkurs vil foregå i løpet av september. Sand IF skal i tillegg til å hjelpe til med World Cup i Vikingskipet, arrangere Landsmesterskapet i februar. Vi trenger sårt medhjelpere. Meld fra til vår leder Morten Sand så fort som mulig, mortens2@online.no og hjelp oss.
Terminlista for skøytesesongen 2014/2015 er klar
Etter flere utkast, er endelig terminlista for kommende sesong klar. Sand IF skal arrangere Odalsskøyta i Vikingskipet 13.12.2014, Mapeiløpet på Prestberget 17.01.2015 og Landsmesterskapet i Vikingskipet 14. og 15.02.2015. I tillegg skal våre funksjonærer være med å hjelpe til under World Cup i Vikingskipet 31.01-01.02.2015. Her kan dere se hele terminlista.
Kretssamling på Kongsvinger
6. og 7. september arrangerer Hedmark Skøytekrets kretssamling på Kongsvinger. På denne samlingen får løperne mulighet til å gå på skøyter i Kongshallen, sykle, samt å gå på rulleskøyter. Samlingen starter klokka 0930 på lørdag. Alt er gratis for løperne. Har du ikke meldt deg på, men ønsker å være med. Gi beskjed til Jon Sanderud, jon.sanderud@hotmail.com Se program for samlingen her.
18 nye personlige rekorder av  Sand s løpere på Sommerløpet
Gina Engebråten satte ny klubbrekord i klasse jenter 12 år på 500 meter og Tobias Fløiten på 1000 meter gutter 12 år under Sommerløpet på Hamar. Av våre 20 løpere som stilte til start, ble det satt hele 18 personlige rekorder blant våre løpere. Til tross for mye trening de siste 14 dagene, viste løperne god form. Våre to junior A-løpere (Thea og Ida) og vår seniorløper (Robin) viste på søndag at de er i rute de også. Etter helgas resultater, kan vi vente oss en utrolig morsom sesong.  Her har dere fullstendig resultatliste fra lørdag. Her er resultatene fra søndagens løp.  Hamar ILs nye hjemmeside kan dere se her.,
Morten Sand ny leder i skøytegruppa
Morten Sand tar over som leder i skøytegruppa med umiddelbar virkning. Morten tar over etter Svenn Erik Ødegaard som trekker seg som leder på grunn av jobbsituasjon.
Vellykket kretssamling på Sand
Lørdag 14. og Søndag 15. juni ble det kretssamling på Sand. Med Prestberget som base, trente rundt 30 løpere fire økter i løpet av helga. Et kjempefint vær, gjorde rammene rundt samlingen helt perfekt. Takket være ivrige og gode trenere, både våre egne samt trenere fra andre klubber, ble det en meget vellykket samling i Nord Odal.
Trening for 10 åringer
Trening for 10 åringer har startet opp. Søndag og torsdag blir dagene for denne gruppa. Benny Nyborg og Knut Bakken har ansvaret for 10 åringene. Søndag er det rulleskøyter med oppstart klokka 1630. Ved dårlig vær, flyttes denne treningen til Prestberget. Torsdag er det barmarkstrening på Prestberget. Treningen torsdag starter klokka 1830. Vi ønsker tidligere og nye løpere velkommen.
 
Gode prestasjoner av Sand løpere
Tobias Fløiten (t.v.) og Gina Engebråten (t.h.) ble begge nummer syv sammenlagt under VikingRace i Heerenveen denne helgen. Begge gikk fire 500 metere i løpet av helgen, og beviste at de er blant de beste 11 åringene i Europa. Gina satte til og med kretsrekord med 48,11 under lørdagens første 500 meter. Vi gratulerer begge med kjempegod innsats i Heerenveen.
Resultater fra Heerenveen finner dere her.
Henrik Andreassen, Stina Ringnes og Cecilie Bakken deltok under Siste Indre på Frogner stadion. Alle tre løperne sikret seg annen plass i sin klasse, og vi gratulerer løperne med kjempegod innsats. I 10 årsklassen beviste Sarah Marie Sanderud at hun også kan gå fort på skøyter utendørs. Gode tider på både 400- og 500 meter av ungjenta. Resultater Siste Indre
I Vikingskipet ble det nok en gang et skred av personlige rekorder. Hallgeir Engebråten som debuterte i NC sammenheng, satte ny klubbrekord på 500 meter og 1000 meter i guttenes 13 årsklasse. Våre tre andre løpere satte alle personlige rekorder. En ekstra gratulasjon til Vilde Bakkeli Sand (nr 2 på 3000 m kvinner junior) og Robin Nicolai Gruben (nummer 3 på 5000 m menn senior) som begge slettet sine to år gamle personlige rekord på 500 meter med 37- og 5 hundredeler. Robin satte også en ny flott personlig rekord på 5000 meter med 7.09,08.
I Calgary senket Ida Sanderud sine personlige rekorder på både 500 meter og 1000 meter. På 500 meter satte hun også klubbrekord med 44,44. Dette til tross for at forholdene i Calgary på langt nær var ideelle. Ida skal neste helg være med på avslutningsløpet i Calgary, hvor det erfaringsmessig er kjempeforhold. Vi ønsker henne lykke til med løpene kommende helg.

Tre medaljer til Sand IF under LM 2014
Hallgeir Engebråten tok en sølv og en bronsemedalje og Cecilie Bakken tok en bronse under LM i Tønsberg i helga. Begge var imidlertid utrolg nær en medalje til. Cecilie tapte bronsemedaljen på 1500 meter med 1 hundredel sekund, mens Hallgeir tapte samme medalje på samme distanse med syv hundredeler. Marcus Bakkeli Sand gjennomførte en meget godt mesterskap med sjette plass på 1500 meter som sin beste prestasjon. Stina Ringnes hadde tolvte plass på 500 meter i sin klasse som sin beste plassering. Resultater lørdag. Resultater søndag.
LM på skøyter 2015 skal arrangeres av Sand IF
Landsmesterskapet på skøyter 2015 skal arrangeres av Sand IF i Vikingskipet! Tusen takk til NSF for tildelingen av mesterskapet! Vi satser på å vise at vi er tilliten verdig! Vi gleder oss!
 

ELDRE NYHETER