Sand IF Skøytegruppe 

Hovedsponsorer

2014 /2015

mobildata/

eidsiva

Eurospar

Tronderfrakt

Øvrige sponsorer

Lilleseth kjetting

kjokkensenteret

Rolv Snare AS

Styret 2014/2015

Junior NM allround 2014

 

 

 

 

 

 

sand if logo
 

Sist oppdatert       31.10.2015 14:25

 
Landsmesterskapet 2015
 
 
 
Personlige rek. Klubbrek. Kretsrekorder Sand Statistikk Kjøp og Salg Egne løpere
  Klubbløp 2015 Løp 14/15     Odalsskøyta 13   Mapeiløpet 2015   Bilder Funksjonærer

             Hit Counter

Sesongen godt i gang
Da er sesongen kommet ordentlig i gang. Under forrige helgs NC2 i Stavanger, viste både Thea Fløiten og Ida Sanderud god form. Begge satte klubbrekorder i seniorklassen under løpet. I tillegg satte også Ida personlige rekorder. I Inzell viste Robin Nicolai Gruben god form med personlige rekorder på både 500- og 1500 meter. Våre yngste løpere var i aksjon på kveldsløp 26.10.2015. I tillegg til en rekke personlige rekorder, satte Gina Engebråten og Tobias Fløiten klubbrekorder på 500 meter i 13 årsklassen. I helgen er flere av løperne i aksjon under Drammensløpet. Nå venter vi kun på kulda og egen is på Prestberget. NB! Statistikk sidene for Personlige rekorder og klubbrekorder er oppdatert.
Nye klubbrekorder i åpningsstevnet
På Sommerløpet, årets første skøyteløp, viste våre løpere at treningen de har utført så langt har vært meget bra. Selv om det er fortsatt et par måneder til sesongen starter for fullt, fikk vi registrert hele 3 nye klubbrekorder. Gina og Hallgeir Engebråten slettet søskene Ida og Runar Sanderuds tidligere klubbrekorder. Selv om Ida mistet en klubbrekord, satte også hun klubbrekord i klasse 19 år. Alle våre løpere gjorde en kjempeinnsats. Her kan du se resultatene fra Sommerløpet 2015.
Kretssamling på Prestberget
samling Sand If er arrangør av kretssamlingen på Prestberget. I underkant av 30 stykker deltar på samlingen. Under første dag av samlingen var værgudene på arrangørens side. Flere bilder kan dere se her. samling 2
Vårdugnad på Prestberget
Torsdag 7. mai er det klart for den årlige vårdugnaden på Prestberget. Det er viktig at alle våre utøvere fra og med siste års barneskoleelever møter opp sammen med sine foreldre. Mange forskjellige oppdrag skal gjennomføres denne kvelden. Dugnaden starter klokka 1800 og varer fram til 2100. Velkommen til vårdugnaden på Prestberget torsdag 7. mai klokka 1800-2100.
Skøyteavslutning 2015
Som vanlig arrangerer skøytegruppa en skøyteavslutning. I år har styret valgt å arrangere skøyteavslutningen, søndag 26. april. Som tidligere år vil den bli avholdt i 2. etg på klubbhuset. Avslutningen starter klokka 1600, og vil vare et par timer. Her vil løperne få servert pølser og brus. De voksne har mulighet til å kjøpe kaffe og kaker. Det vil bli utdeling av årspremier for alle løpere. Skøytekretsens ferdighetsmerke vil også bli utdelt til noen av løperne. På sesongavslutningen vil det være lotteri med flotte premier. Vi ønsker alle som har vært med i løpet av sesongen; (klubbløp (Odal Sparebank karusellen) og andre løp hjertelig velkommen til en koselig sammenkomst på Prestberget. Sammen med løperne ønsker vi også alle foreldre og andre hjertelig velkommen!
Personlige rekorder under NM enkeltdistanser.
Det ble personlige rekorder for både Robin Nicolai Gruben og Ida Sanderud under NM enkeltdistanser som ble arrangert i Stavanger 13.-15. mars. For første gang i sin karriere, gikk Ida under 44 sekunder på 500 meter. Med tiden 43,87 var Ida den første kvinnelige skøyteløper fra Sand IF som passerte 44-grensen. Robin Nicolai Gruben forbedret sin personlige rekord på 10000 meter. Tiden 14.52,96 holdt til niende plass på distansen. Thea Fløiten tangerte sin personlige rekord på 1000 meter, 1.26,89. Dette holdt til 14. plass på distansen. Sin beste plassering fikk hun på 3000 meter. Her ble Thea nummer ti. Med NM enkeltdistanser er årets sesong over for våre eldste utøver. En meget vellykket sesong med mange nye personlige rekorder. Løperne har hatt en meget fin utvikling, og vi gleder oss til å se disse tre utøverne neste sesong. Resultater fra NM enkeltdistanser 2015.
God innsats av våre løpere på Siste Indre
Siste Indre 2015Foto: Jon Sanderud
Siste Indre ble arrangert på Valle Hovin 8. mars. Selv om det gjenstår et rekordløp i Stavanger, var dette årets siste stevne for våre yngre løpere. Sand If Skøyter stilte med 3 løpere. Sarah Marie Sanderud vant klasse jenter 11 år sammenlagt. Colin Nyborg ble nr 5 sammenlagt i gutter 11 år. Henrik Andreassen ble nr 2 sammenlagt i gutter 12 år. Siste Indre ble arrangert på Valle Hovin i år med mye vind og tunge forhold.
Odal Sparebank karusell løp nummer åtte AVLYST
Da må vi dessverre ta det tunge valget å avlyse kveldens løp i Odal Sparebank karusellen. Banemannskapene har jobbet i hele dag, men måtte gi tapt da ismaskinen datt gjennom isen. Med dette blir det mest trolig ikke flere løp i Odal Sparebank karusellen 2015. Vi takker alle dere som har vært med, både løpere, foreldre, publikum og andre for en kjempeflott sesong. Vi kommer tilbake med tidspunkt på når skøyteavslutningen vil finne sted. Takk for i år!
Hallgeir vant 1500 m i Finland
Hallgeir Engebråten
Hallgeir Engebråten var en av Norges Skøyteforbund representerer i gutte-/jentelandskampen mellom Norge, Sverige og Finland. Hallgeir takket for tilliten ved å blant annet vinne 1500 meter i klasse gutter junior C. Han vant distansen med over to sekunder. I tillegg tok han pallplass på alle distanser han stilte opp i under landskampen. Med dette bidro Sand løperen sterkt til at Norge vant landskampen med solid margin. Sand IF gratulerer med innsatsen. Her ser dere alle resultatene fra landskampen.
Robin Nicolai vant Norgescupen. Ida og Thea på pallen.
Robin Nicolai Gruben vant Norgescupen i klasse menn senior sesongen 2014/2015. Robin Nicolai benyttet årets siste konkurranse i Norgescupen med å senke sine personlige rekorder på både 500- og 3000 meteren. På grunn av sår hals, valgte han å stå over søndagens løp. Han sikter nå fram mot NM enkeltdistanser i Stavanger om 14 dager. I klasse kvinner junior, sikret Ida Sanderud seg annen plass sammenlagt i Norgescupen 2014/2015. Thea Fløiten tok tredjeplassen.. Løpets hjemmeside.    Live resultater NC 7.
Syvende løp i Odal Sparebank karusellen gjennomført
Selv om det hadde vært mildvær, var det ikke noe å si på innsatsen på de rundt 20 løperne som stilte til start i årets syvende løp i Odal Sparebank karusellen. Banemannskapene hadde gjort en kjempejobb på Prestberget, og kunne by på brukbare forhold denne onsdagskvelden. Nå er det bare å håpe på kuldegrader, slik at vi neste onsdag kan arrangere årets åttende løp i Odal Sparebank karusellen. Det er i hvert fall en ting som er helt sikkert. Innsatsen til løperne er det overhodet ingenting å si på. Resultater fra løp 7 i Odal Sparebank karusellen.
Kretsrekorder, klubbrekorder og personlig rekorder
Sarah Marie Sanderud Cecilie Bakken Peder Sjøen
Sands løpere gjorde en kjempefin innsats under årets utgave av Sandefjordløpet. Det ble satt mange flotte personlige rekorder av våre løpere. Sandefjordløpet viste at Peder Sjøen fortsetter med å sette personlige rekorder. I helga ble det "perser" på alle tre distansene. Alle våre løpere benyttet løpet til å forbedre sine bestenoteringer på minst en distanse. Sarah Marie Sanderud fortsetter framgangen på skøytebanen. I Sandefjordløpet ble det to nye klubb- og kretsrekorder på ungjenta. Hun satte kretsrekord på 1000 meter og forbedret sin egen på 1500 meter i 11 årsklassen. Cecilie Bakken fortsetter også å imponere. I klasse jenter 13 år satte hun ny klubbrekord på 1500 meter og forbedret sin egen rekord på 3000 meter med over 10 sekunder. Sin unge alder til tross, debuterer hun til helga i Norges Cup i Vikingskipet på Hamar. Vi gratulerer alle våre løpere med kjempegod innsats.   Resultater lørdag.     Resultater søndag
29 deltakere på årets sjette løp i Odal Sparebank karusellen.
Til tross for mildvær og vinterferie, var 29 løpere på plass da vi arrangerte årets sjette løp i Odal Sparebank karusellen. Til tross for litt myk is, var det flere av løperne som satte personlige rekorder. Nå håper vi på et væromslag igjen, slik at vi allerede neste onsdag kan arrangere årets syvende løp i Odal Sparebank karusellen. Her er resultatene fra årets sjette løp.
Kretsrekord for Thea
Thea Fløiten satte kretsrekord på 5000 meter i klasse jenter junior 18 år under NC 6 i Stavanger. Thea satte personlig rekord også på 1500 meter under stevnet, og vant klasse jenter junior allround. Ida Sanderud deltok i sprint klassen, og ble nummer to i juniorklassen. Ida satte personlig rekord på både 500 meter og 1000 meter under stevnet. I klasse menn senior allround viste også Robin Nicolai Gruben god form. For første gang gikk Robin Nicolai under syv minutter på 5000 meter og under 15 minutter på 10000 meter. To flotte personlige rekorder på vår eneste seniorløper. Resultater.
To gull til Tobias
Tobias FløitenK
Tobias Fløiten ble landsmester i klasse gutter 12 år på både 1000- og 1500 meter. I tillegg sikret han seg også medalje på 500 meter. Hallgeir Engebråten sikret seg sølv på 1500 meter og 1000 meter i klasse gutter 14 år. Han var også med på Hedmarks lag som sikret seg bronse på lagtempo. I tillegg tok Gina Engebråten to medaljer. Sølv på 500 meter og bronse på 1000 meter. Alle våre syv løpere gjorde en kjempeinnsats. Henrik Andreassen og Håkon Sæther sikret seg premieplasser på 500 meter. Cecilie Bakken tok premie på to distanser. Peder Sjøen satte to personlige rekorder. Sportslig er vi meget fornøyd med våre løpere. Stevnegjennomføringen høstet også bare godord fra alle kanter. Det ble en meget høytidelig gjennomføring av alle seremonier takket være god innsats av våre "innleide" aktører, Lasse Weckhorst og Marius Undlien. Vi benytter også anledningen til å takke våre trofaste faste funksjonærer for hjepen under mesterskapet. Uten alle disse medhjelpernes innsats, hadde vi aldri i verden klart å gjennomføre det. Her kan du lese alt om LM 2015.
36 deltakere på løp 5 i Odal Sparebank karusellen
36 løpere deltok da vi arrangerte årets femte løp i Odal Sparebank karusellen. Til tross for vind om flere varmegrader, viste løperne god form. Det ble satt mange personlige rekorder i løpet av stevnet. Her er resultatene.
Bronsemedalje til Thea
Thea Fløiten Thea Fløiten sikret seg bronse under NM junior allround på Jevnaker i helga. Thea gjennomførte fire meget gode løp, og ble med dette historisk. Det er første gang ei jente fra Sand tar medalje i et sammenlagtstevne i hurtigløp. Thea ble nummer fem på 500 meter, nummer fire på 1500 meter, nummer to på 1000 meter og nummer tre på 3000 meter. Ida Sanderud lå på sjetteplass etter tre distanser, men valgte å trekke seg fra den avsluttende 3000 meteren. Her ser du resultatene fra junior NM.
To nye klubbrekorder
Cecilie Bakken og Hallgeir Engebråten beviste under årets siste kveldsløp i Vikingskipet denne sesongen, mandag 2. februar, at de ønsker å ta vare på Sand IFs tradisjoner med å kunne gå lange løp. På kveldens 3000 meter, satte disse to nye klubbrekorder i henholdsvis klasse jenter 13 og gutter 14 år. Vi gratulerer.
37 i Odal Sparebank karusell løp nummer 4.
37 løpere trosset kulda og stilte til start på årets fjerde løp i Odal Sparebank karusellen 2015. Flesteparten av løperne, rekrutter, viste gode takter i det kalde været på Prestberget. Her kan du se alle resultatene.
Tobias nummer seks i Vikingrace.
Tobias Fløiten gjennomførte et kjempegodt stevne i Heerenveen. Tobias ble nummer tre og kom på pallen under ett av sine løp i Viking Race. Det ble også personlige rekorder på begge distansene. Også Sarah Marie Sanderud og Gina Engebråten benyttet helgen til å forbedre sine personlige rekorder.
Årsbeste i antall deltakere i Odal Sparebank karusellen
34 stykker stilte til start onsdag 21. januar da vi arrangerte årets tredje løp i Odal Sparebank karusellen. Vi hadde skøyteskole i forkant av stevnet, og det var gledelig at flere av de som deltok der, også stilte opp på en 100 meter senere på kvelden. Vi fortsetter og håper at vi neste onsdag allerede da slår årsrekorden med enda flere deltakere. Her ser du resultater fra Odal Sparebank karusell nummer tre.
Ida på sjetteplass i sprint NM.
Ida Sanderud tok sjetteplassen sammenlagt i klasse kvinner junior under NM sprint i helgen. Ida gjennomførte fire gode løp og kunne dermed juble over sjetteplassen. Thea Fløiten (samme klasse), var uheldig på søndagens 500 meter og ble diskvalifisert. Før søndagens løp var det nettopp Thea som hadde sjetteplassen. I klasse menn senior endte Robin Nicolai Gruben på trettende plass. Norgesmestere under helgens sprint NM ble Martine Ripsrud fra Stange (kvinner junior), Henrik Fagerli Rukke fra Hol (menn junior), Hanne Haugland fra Austevoll (kvinner senior) og Håvard Lorentzen fra Fana (menn senior). Her kan du lese mer om stevnet.
Mange klasseseire på Kongsvinger.
Det ble hele fem klasseseire til Sand IF under årets utgave av Vingerløpet. Colin Nyborg vant guttenes 11 årsklasse med Sigurd Sæther på andreplass. I klasse jenter 11 år ble Sarah Marie Sanderud vinner. Tobias Fløiten vant guttenes 12 årsklasse, mens henholdsvis Cecilie Bakken og Hallgeir Engebråten vant jente og gutteklassen i junior C. Vi gratulerer alle våre løpere med kjempegod innsats i Vingerløpet. Resultater
Sarah forbedret sin egen kretsrekord
Sarah Marie Sanderud forbedret sin egen kretsrekord med noen tideler på 1500 meter klasse jenter 11 år under kveldsløpet i Vikingskipet mandag. Sarah ble klokket inn på tiden 2.32,24. Henrik Andreassen og Håkon Sæther (Gutter 12 år) satte nye personlige rekorder på både 500- og 1500 meter. Sand IF var arrangør av stevnet som gikk smertefritt. Resultater fra kveldsløp 5 finner du her.
Mapeiløpet en stor suksess
Mapeiløpet ble en stor suksess for Sand IF både arrangementsmessig og sportslig. Sportslig ble det seire i klasse 11 år gutter og jenter (Colin Nyborg og Sarah Marie Sanderud), 12 år (Gina Engebråten og Tobias Fløiten) og junior C (Cecilie Bakken og Hallgeir Engebråten). Arrangementsmessig er vi nødt til å takke banemannskapene. De gjorde en kjempejobb. Med den jobben de hadde lagt ned, kunne vi tilby deltakerne en fantastisk arena. Slike forhold som vi hadde på Prestberget under Mapeiløpet kan andre arrangører kun drømme om. Et fantastisk arrangement takket være mange frivillige som virekelig har stått på for å få det til. TUSEN TAKK alle sammen. Resultater finner du  her.
Sand IF beste klubb i Vikingløpet
Sand IF Vikingløpet 2015
Våre 12 løpere som deltok i Vikingløpet i Tønsberg, gjorde en kjempeinnsats. Klubben ble beste klubb og beviste med det at det er en meget god gruppe på gang i Nord Odal. Vikingløpet er kvalifisering for Viking Race i Heerenveen 30. og 31. januar. Fire løpere fra Sand kunne fått tilbud om tur til skøytemetropolen i Nederland. Tre takket ja, og reiser nedover siste ukra i januar. Av enkeltprestasjoner kan vi nevne at Gina Engebråten og Tobias Fløiten vant 12 års klassen i henholdsvis jenter og gutteI r. Sarah Marie Sanderud sørget for seier til Sand i klasse Jenter 11 år. Ellers ble Cecilie Bakken nummer tre i klasse jenter 13 år. I guttenes 14 årsklasse tok Hallgeir Engebråten fjerde plassen. Ellers var det kjempegod innsats av Håkon Sæther og Henrik Andreassen i guttenes 12 årsklasse. I guttenes 11 årsklasse var innsatsen upåklagelig av Sigurd Sæther og Colin Nyborg. I tillegg til dette deltok også Tuva Fløiten og Thomas Andreassen i  10 årsklassen for henholdsvis jenter og gutter. Vi gratulerer trenere Benny Nyborg, Knut Bakken, Ole Christian Løkker Granli, Øyvind Grinden og Emil Mellem med "elevenes" innsats under Vikingløpet.Vi gleder oss til fortsettelsen av sesongen.  Resultater fra Vikingløpet 2015.
Tre løpere fra Sand IF tatt ut til NM sprint
NM sprint arrangeres i Drammen 24. og 25. januar. Norges Skøyteforbund har tatt ut løpere som skal delta i mesterskapet. På deltakerlisten som forbundet har publisert, finner vi Thea Fløiten og Ida Sanderud. Begge er tatt ut i klasse kvinner junior. I klasse menn senior, er Robin Nicolai Gruben tatt ut. Vi ønsker alle tre løperne lykke til med mesterskapet.
God innsats på Gol
Thea Fløiten vant allroundklassen i kvinner junior under NorgesCupen på Gol. Ida Sanderud ble nummer tre i sprintklassen for juniorer mens Robin Nicolai Gruben sikret seg tredjeplassen i allroundklassen for herrer. Sammenlagt etter fem NC stevner, leder Robin Nicolai Gruben klassen for herrer senior. Etter fem NC-stevner, ligger Ida Sanderud på tredje og Thea Fløiten på fjerde plass i Norges Cupen for kvinner junior. Resultater Gol Allround.         Resultater Gol Sprint
25 i årets første løp i Odal Sparebank karusellen
odal sparebank logo 25 løpere stilte til start da Sand IF arrangerte årets første klubbløp. På grunn av litt ujevn is i nordre sving, ble det kun gått 100- og 300 meter. Innsatsen var det ingenting å si på. Vi håper at dette ble kun ett av mange løp i årets Odal Sparebank karusellen. Her kan du se resultater fra løp 1 i Odal Sparebank karusellen.
Sarah Marie satte kretsrekord
 Hamarlekene er avsluttet. Våre løpere gjorde en kjempeinnsats. Det ble satt en rekke nye personlige rekorder. Sarah Marie Sanderud, Gina Engebråten og Tobias Fløiten vant sine klasser. Mange klubbrekorder ble også forbedret i løpet av helga som var. Sarah Marie Sanderud satte ny kretsrekord på 1500 meter i klasse jenter 11 år. Her kan du se resultater fra lørdagens stevne. Her kan du se resultater fra søndagens stevne.
Prestberget klar til bruk
Prestberget nyttår 2014 Etter flere dagers kulde samt iherdig innsats av frivillige, kan skøytegruppa meddele at banen er klar til bruk. En STOR TAKK til alle som har bidratt til dette. Samtidig benytter vi anledningen til å ønske alle et riktig godt nytt skøyteår!
Onsdag 7 januar starter Odal Sparebank karusellen opp igjen på Prestberget. I år som tidligere år starter løpene opp klokka 1900. Påmelding fra kl 1800 i 2 etg på klubbhuset. Som tidligere år er det premiering etter hvert andre løp. Startkontigenten er også lik, kr 30,- pr gang (kr 50,- for søsken). Vi ønsker både "gamle" og nye deltakere velkommen til et nytt skøyteår på Prestberget! Vi har satt opp funksjonærliste. Er du forhindret i å være til stede på oppsatt "vakt", vennligst bytt innbyrdes, men gi beskjed om byttet. Her ser du funksjonærlista.
Henrik kretsmester
KM Jevnaker 2015 Henrik Andreassen sikret seg kretsmestertittelen for Hedmark Skøytekrets i klasse gutter 12 år under KM for Hedmark på Jevnaker 26. desember. Håkon Sæther sikret dobbeltseier i klassen. Tobias Fløiten var uheldig på 500 meteren og måtte ta til takke med fjerdeplassen. Under kretsstevne i klasse jenter 11 år, viste Sarah Marie Sanderud at formen er intakt. Hun vant klassen med klar margin. På bilde ser vi fra venstre Henrik Andreassen, Håkon Sæther, Tore Braathen (Kongsvinger SK) og Tobias Fløiten. se alle resultatene fra Jevnaker her.
Tur til Inzell i høstferien 2015
Inzell Høsten 2015 har skøytegruppa på Sand planlagt tur til Inzell. Vi har reservert rom på Chiemgau-Appartements fra 02.10 (fredag) til 10.10 (lørdag) (høstferien). Så langt har vi rom for 4-5 personer for 79 euro pr natt pr rom og rom for 3-4 personer for 69 euro pr natt pr rom. Rett etter jul får vi også pris for den minste leilighet, hvis noen ønsker det alternativet. Nytt av året er at hver enkelt ordner flyreise selv. Det er enklest med fly til Salzburg og drosje derfra til Inzell. Alle "nye og gamle Inzell-farere" er velkommen til å være med på en fantastisk uke i idylliske Inzell. For spørsmål om turen, ta kontakt med Tore Fløiten, 970 37483 eller mail torefl@live.no.
Robin Nicolai og Thea til NM allround
Norges Skøyteforbund har tatt ut løperne som kommende helg skal gå under NM allround i Arendal. Fra Sand IF er både Robin Nicolai Gruben og Thea Fløiten tatt ut til å gå mesterskapet. Vi ønsker våre løpere lykke til med mesterskapet. Her kan dere se hvem som er tatt ut.
232 personlige rekorder under Odalsskøyta
Det ble satt hele 232 personlige rekorder totalt under Odalsskøyta 2014. Mange av våre egne løpere viste også meget god form under vårt eget stevne i Vikingskipet. Det ble satt tre klubbrekorder under stevnet. Gina Engebråten (2) og Ida Sanderud sto for de prestasjonene. Selv om løperne gjorde en kjempeinnsats, var også innsatsen til funksjonærene helt fenomenal. Vi vil med dette rette en kjempestor TAKK til alle som var med å hjalp til under Odalsskøyta. Dere er uunnværlige. TUSEN TAKK!!!    Her er resultatene.
Robin Nicolai og Thea får besøk i skipet
Robin Nicolai og Thea går World Cup kvalifisering i helga. Arrangøren har i samråd med skøyteforbundet gitt klarsignal til at Hedmarksløpere fra klasse 12 år og oppover, skal få gå 500 og 1000 meter på lørdag. Syv Sand løpere er blant disse. Gina Engebråten, Cecilie Bakken, Hallgeir Engebråten, Peder Sjøen, Håkon Sæther, Henrik Andreassen og Tobias Fløiten. Vi ønsker alle lykke til!
Kveldsløp nummer to
Mandag 24. november ble årets andre kveldsløp arrangert i Vikingskipet. Sand IF stilte med en stor tropp på stevnet. Løperne viste at formen er på plass. Mange flotte personlige rekorder ble satt i løpet av de to timene stevnet varte. Her er resultatene.
Gode prestasjoner i Bjugn og på Jevnaker
Sarah Marie Sanderud vant sin klasse under lørdagens Krystallcup på Jevnaker. I Bjugn viste våre tre løpere god form. Robin Nicolai Gruben sikret seg meget viktige NC cup poeng på alle fire distansene. Han vant alle distanser og er klar for ny innsats kommende helg under WC uttaksløpet. På samme løp stiller Thea Fløiten. Hun viste at formen fortsatt er god under helgas stevne i Bjugn. Ida Sanderud gjennomførte fire gode løp, og viste at formen er i anmarsj foran viktige oppgaver senere i sesongen. Resultater Bjugn         Resultater Krystallcupen
Thea og Robin Nicolai tatt ut til  World Cup uttaksløp
Thea Fløiten og Robin Nicolai Gruben har startet årets sesong meget bra. Så bra at begge er tatt ut til å delta i World Cup uttaket i Vikingskipet 29. og 30. november. Thea går 1500 og 3000, mens Robin Nicolai går 1500 og 5000 meter.
Tre klasseseire på Geithus
Sand IFs løpere sikret seg tre klasseseire da Geithus arrangerte Spinnoløpet forrige helg. Tobias Fløiten vant klasse gutter 12 år, Thea Fløiten vant klasse kvinner junior A og Robin Nicolai Gruben vant klasse menn senior. 12 årsklassen for gutter ble dominert av Sand. Det var kun Kasper Tveter fra IF Fram som splittet våre fire løpere, Tobias Fløiten, Henrik Andreassen, Håkon Sæther og Peder Sjøen. Til tross for regn og surt vær, satte Sigurd Sæther ny personlig rekord på 1000 meter under stevnet på Geithus. Her er resultatene.
ASK-cupen er AVLYST
ASK-cupen er dessverre avlyst. Stevnet er avlyst pga. problemer med kjøleanlegget på Valle Hovin kombinert med dårlige værutsikter. Junior C-løpere som skulle gå uttaksløp til landskamp får muligheten til å gjøre dette på Hamar lørdag 15. november. Disse løperne skal bare gå lørdag og med følgende distanser: 500m/1500m for jenter og 500m/3000m for gutter. For påmelding og mer info, følg med på nettsidene til NSF.
4 nye klubbrekorder og mange personlige rekorder
I årets første stevne, ble det satt hele 4 nye klubbrekorder. Sarah Marie Sanderud, Gina Engebråten og Tobias Fløiten (2) senket de gamle rekordene i Vikingskipet. I tillegg til dette ble det satt en rekke personlige rekorder. Uten forkleinelse for noen, må vi nevne Håkon Sæter. Håkon senket sin personlige rekord på 500 meter med over to sekunder og med over åtte sekunder på 1000 meter. Aller hyggeligst er det å registrere at alle løperne har hatt en positiv utvikling. Vi gleder oss til fortsettelsen. Her er resultatene fra kveldsløp nummer 1.
Krets- og klubbrekorder i årets første stevne
At sesongen kommer til å bli spennende, fikk vi en bekreftelse på under forrige helgs Norges Cup. Allerede i årets første løp, fikk vi to nye kretsrekorder. Thea Fløiten satte klubb- og kretsrekord på både 1500 og 3000 meter i jenter 18 år. Robin Nicolai Gruben og Hallgeir Engebråten satte personlige rekorder på 1500 meter. Ida Sanderud viste gode takter på alle tre distansene hun gikk i helgen som var. Når man tar med at Thea og Robin Nicolai var rett bak løperne som ble tatt ut til World Cup kvalifisering, kan man med trygghet si at sesongåpningen for våre løpere var meget vellykket. Se alle resultatene her.
Trening for rekrutter på onsdager
Det er bestemt at treningene for rekrutter (4. klasse og yngre), vil bli flyttet til onsdager framover. Treningen vil vare i en time, og vi skal benytte oss av de mulighetene som Prestberget gir oss. Treningen starter klokka 1800. Vi ønsker alle hjertelig velkommen.
Treningssamlinger i høstferien
bjugn_okt14
På bildet over kan du se skøytegjengen i Bjugn sammen med trenerne Emil Mellem, Benny Nyborg, Øyvind Grinden og Ole-Christian Løkker Granli
Skøytesesongen nærmer seg med stormskritt. Løperne forbereder seg meget godt. Hallgeir Engebråten og Marcus Bakkeli Sand er med kretslaget på treningssamling i Inzell denne uka. Ida Sanderud, Thea Fløiten og Robin Nicolai Gruben er også i Inzell sammen med regionslaget.De andre løperne fra Sand IF reiser til Bjugn og har samling på is fra torsdag til søndag. Etter rapportene å dømme koser gjengen fra Sand seg. De bor på Bakkan Wahl, et fantastisk overnattingsted i Bjugn. De har også blitt møtt med åpne armer av folk i Fosenhallen. Her storkoser løperne seg og får benyttet istiden på en utmerket måte. Med en treningsleir, følger også mye sosialt samvær for både løpere og trenere og ikke minst foreldre.
Vil du bli funksjonær?
Sand IFs skøytegruppe arrangerer alle typer skøyteløp. Våre funksjonærer er med på alt fra VM i Vikingskipet til klubbløp på Prestberget. For å bli funksjonær, trenger du overhodet ingen forkunnskaper. Ved å melde deg på funksjonærkurs (3-4 timer en kveld), kan du bli autorisert på et skøytestevne senere. Da har du forutsetningene for å være funksjonær på større stevner. Årets funksjonærkurs vil foregå i løpet av september. Sand IF skal i tillegg til å hjelpe til med World Cup i Vikingskipet, arrangere Landsmesterskapet i februar. Vi trenger sårt medhjelpere. Meld fra til vår leder Morten Sand så fort som mulig, mortens2@online.no og hjelp oss.
Terminlista for skøytesesongen 2014/2015 er klar
Etter flere utkast, er endelig terminlista for kommende sesong klar. Sand IF skal arrangere Odalsskøyta i Vikingskipet 13.12.2014, Mapeiløpet på Prestberget 17.01.2015 og Landsmesterskapet i Vikingskipet 14. og 15.02.2015. I tillegg skal våre funksjonærer være med å hjelpe til under World Cup i Vikingskipet 31.01-01.02.2015. Her kan dere se hele terminlista.
Kretssamling på Kongsvinger
6. og 7. september arrangerer Hedmark Skøytekrets kretssamling på Kongsvinger. På denne samlingen får løperne mulighet til å gå på skøyter i Kongshallen, sykle, samt å gå på rulleskøyter. Samlingen starter klokka 0930 på lørdag. Alt er gratis for løperne. Har du ikke meldt deg på, men ønsker å være med. Gi beskjed til Jon Sanderud, jon.sanderud@hotmail.com Se program for samlingen her.
18 nye personlige rekorder av  Sand s løpere på Sommerløpet
Gina Engebråten satte ny klubbrekord i klasse jenter 12 år på 500 meter og Tobias Fløiten på 1000 meter gutter 12 år under Sommerløpet på Hamar. Av våre 20 løpere som stilte til start, ble det satt hele 18 personlige rekorder blant våre løpere. Til tross for mye trening de siste 14 dagene, viste løperne god form. Våre to junior A-løpere (Thea og Ida) og vår seniorløper (Robin) viste på søndag at de er i rute de også. Etter helgas resultater, kan vi vente oss en utrolig morsom sesong.  Her har dere fullstendig resultatliste fra lørdag. Her er resultatene fra søndagens løp.  Hamar ILs nye hjemmeside kan dere se her.,
Morten Sand ny leder i skøytegruppa
Morten Sand tar over som leder i skøytegruppa med umiddelbar virkning. Morten tar over etter Svenn Erik Ødegaard som trekker seg som leder på grunn av jobbsituasjon.
Vellykket kretssamling på Sand
Lørdag 14. og Søndag 15. juni ble det kretssamling på Sand. Med Prestberget som base, trente rundt 30 løpere fire økter i løpet av helga. Et kjempefint vær, gjorde rammene rundt samlingen helt perfekt. Takket være ivrige og gode trenere, både våre egne samt trenere fra andre klubber, ble det en meget vellykket samling i Nord Odal.
Trening for 10 åringer
Trening for 10 åringer har startet opp. Søndag og torsdag blir dagene for denne gruppa. Benny Nyborg og Knut Bakken har ansvaret for 10 åringene. Søndag er det rulleskøyter med oppstart klokka 1630. Ved dårlig vær, flyttes denne treningen til Prestberget. Torsdag er det barmarkstrening på Prestberget. Treningen torsdag starter klokka 1830. Vi ønsker tidligere og nye løpere velkommen.
 
Gode prestasjoner av Sand løpere
Tobias Fløiten (t.v.) og Gina Engebråten (t.h.) ble begge nummer syv sammenlagt under VikingRace i Heerenveen denne helgen. Begge gikk fire 500 metere i løpet av helgen, og beviste at de er blant de beste 11 åringene i Europa. Gina satte til og med kretsrekord med 48,11 under lørdagens første 500 meter. Vi gratulerer begge med kjempegod innsats i Heerenveen.
Resultater fra Heerenveen finner dere her.
Henrik Andreassen, Stina Ringnes og Cecilie Bakken deltok under Siste Indre på Frogner stadion. Alle tre løperne sikret seg annen plass i sin klasse, og vi gratulerer løperne med kjempegod innsats. I 10 årsklassen beviste Sarah Marie Sanderud at hun også kan gå fort på skøyter utendørs. Gode tider på både 400- og 500 meter av ungjenta. Resultater Siste Indre
I Vikingskipet ble det nok en gang et skred av personlige rekorder. Hallgeir Engebråten som debuterte i NC sammenheng, satte ny klubbrekord på 500 meter og 1000 meter i guttenes 13 årsklasse. Våre tre andre løpere satte alle personlige rekorder. En ekstra gratulasjon til Vilde Bakkeli Sand (nr 2 på 3000 m kvinner junior) og Robin Nicolai Gruben (nummer 3 på 5000 m menn senior) som begge slettet sine to år gamle personlige rekord på 500 meter med 37- og 5 hundredeler. Robin satte også en ny flott personlig rekord på 5000 meter med 7.09,08.
I Calgary senket Ida Sanderud sine personlige rekorder på både 500 meter og 1000 meter. På 500 meter satte hun også klubbrekord med 44,44. Dette til tross for at forholdene i Calgary på langt nær var ideelle. Ida skal neste helg være med på avslutningsløpet i Calgary, hvor det erfaringsmessig er kjempeforhold. Vi ønsker henne lykke til med løpene kommende helg.

Tre medaljer til Sand IF under LM 2014
Hallgeir Engebråten tok en sølv og en bronsemedalje og Cecilie Bakken tok en bronse under LM i Tønsberg i helga. Begge var imidlertid utrolg nær en medalje til. Cecilie tapte bronsemedaljen på 1500 meter med 1 hundredel sekund, mens Hallgeir tapte samme medalje på samme distanse med syv hundredeler. Marcus Bakkeli Sand gjennomførte en meget godt mesterskap med sjette plass på 1500 meter som sin beste prestasjon. Stina Ringnes hadde tolvte plass på 500 meter i sin klasse som sin beste plassering. Resultater lørdag. Resultater søndag.
LM på skøyter 2015 skal arrangeres av Sand IF
Landsmesterskapet på skøyter 2015 skal arrangeres av Sand IF i Vikingskipet! Tusen takk til NSF for tildelingen av mesterskapet! Vi satser på å vise at vi er tilliten verdig! Vi gleder oss!
 

ELDRE NYHETER